Hatszor szavazott Obamára

Vágólapra másolva!
Választási csalás miatt nyomoznak egy amerikai nő ellen, aki a gyanú szerint hatszor szavazott Barack Obamára. Melowese Richardson ebből kettőt el is ismer.
Vágólapra másolva!

Választási csalás ügyében vizsgálat indult egy ohiói választói körzet alkalmazottja ellen, aki hat voksot adott le Barack Obamára a 2012-es elnökválasztáson - közölte kedden weboldalán a Fox News televízió. A Cincinnatiban élő Melowese Richardson a WCPO-TV állomásnak maga is elismerte, hogy miután élt a távolléti szavazás lehetőségével, a választóhelyiségben is leadta a voksát.

"Igen, kétszer szavaztam. Miután több ezer embert regisztráltam, nyilvánvalóan azt akartam, hogy az én szavazatom is számítson. Szavaztam a szavazóhelyiségben is" - mondta Richardson. De a nő ellen amiatt is vizsgálat folyik, hogy önmagán kívül további négy másik személy, köztük az egyik unokája nevében is szavazott. Ohio állam Hamilton megyéjében Richardsonnal együtt 19 ember ellen indítottak hasonló gyanú miatt vizsgálatot.

"Harcolni fogok Obamáért és Obamának azért a jogért, hogy az Egyesült Államok elnöke maradjon" - felelte a nő, amikor az ellene választási csalás ügyében folytatott vizsgálatról kérdezték. Ohio az egyik legfontosabb "billegő állam" volt a 2012-es választások idején. 18 elektori szavazatának megszerzését mind Obama, mind pedig republikánus kihívója, Mitt Romney volt massachusettsi kormányzó kampánystratégái döntő fontosságúnak tartották.

Az államban 2 697 260 szavazattal, a voksok 50,1 százalékával, Obama nyert. Romney 2 593 779 szavazatot kapott, ami a leadott voksok 48,2 százalékának felelt meg.