Újraválasztották az örmény elnököt

Vágólapra másolva!
Újabb öt évre Szerzs Szargszján lesz Örményország elnöke, a jelenlegi államfő a szavazatok 59 százalékát szerezte meg a hétfői elnökválasztáson - közölte a központi választási bizottság. Az örmény elnök ellenfele nem ismerte el az eredményt, és csalásokat emleget.
Vágólapra másolva!

Rafi Hovaniszján volt külügyminiszter 37 százalékot szerzett, a részvételi arány pedig 60 százalék volt a kedd hajnalban közölt hivatalos eredmény szerint.

Hovaniszján közölte: nem ismeri el az elnökválasztás eredményét. Az ellenzéki jelölt kampánystábja szerint csalások kísérték a voksolást. A rendőrség szerint ez "nyilvánvaló kitaláció". Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) választási megfigyelői kedden teszik közzé a jelentésüket.

Örményország 1991-es függetlenné válása óta nem tudott gazdaságilag talpra állni. A lakosság több mint egyharmada a szegénységi küszöb alatt él, az elmúlt 21 évben egy millióan vándoroltak ki az országból. Örményországnak régóta tartó területi vitája van a szomszédos Azerbajdzsánnal Karabah hovatartozásáról.