Külföldieket raboltak el Nigériában

Vágólapra másolva!
Három ukrán, két indiai és egy ukrán állampolgárt raboltak el egy tartályhajóról Nigériában. Egymillió eurós váltságdíjat követelnek értük.
Vágólapra másolva!

Fegyveresek elraboltak hat külföldit egy olajszállító tartályhajóról a dél-nigériai Bayelsa szövetségi államban, és körülbelül egymillió eurós váltságdíjat követeltek értük. Az elrabolt emberek közül három ukrán, kettő indiai és egy orosz - közölte a helyi rendőrség szóvivője, aki elmondta, hogy a támadás még vasárnap történt.

Az ukrán külügyminisztériumnak a nigériai ukrán nagykövetségre hivatkozó szerda esti közleménye szerint a három ukránt, az Armada Tuah 101 tankhajó legénységének tagjait elengedték. Nincsenek életveszélyben - közölte a tárca, de arra nem tért ki, hogyan szabadultak ki, és mi történt a többi tússzal. Az Armada Tuah fedélzetén tizenöt fős legénység tartózkodott, amikor a fegyveresek a hajóra támadtak Baysela államtól mintegy 70 kilométerre délre - mondta egy katonai szóvivő.

A hajó Port Harcourt olajkikötőből tartott a több nemzetközi társaság, így a Shell és az Agip által kiaknázott Abo tengeri olajmező felé - mondta el a szóvivő. A kőolajban gazdag Niger-deltában gyakoriak az emberrablások, a túszok többségét váltságdíjért cserébe elengedik.