Megehető az elütött antilop Montanában

Vágólapra másolva!
Egy új törvény szerint az amerikai Montana államban felhasználható, akár meg is ehető az az állat, amelyet elüt valaki az autójával. Van persze kivétel, a medvét, a hiúzt vagy a juhot nem szabad, főleg a bundájuk miatt.
Vágólapra másolva!

Ezentúl mindenki megeheti azt, amit elüt az autójával Montana államban, legalábbis a kijelölt állatfajtákból. Az ezt engedélyező törvényt 19:2 arányban szavazta meg az amerikai tagállam törvényhozó testülete.

A vadgázoló autós asztalára őz, jávorszarvas és villásszarvú antilop kerülhet, de birka, hiúz vagy medve nem. Az utóbbi három állatfaj kikerült a törvény eredeti tervezetéből, mert attól tartottak, hogy néhány autósnak megérné direkt juhot, hiúzt és medvét gázolni a bundájukért.

Steve Lavin, Montana helyi parlamentjének egy képviselője kezdeményezte a jogszabályt, mert tapasztalata szerint tetemes mennyiségű jó minőségű hús megy pocsékba a baleseteket követően.

2011-ben Montanában csaknem kétezer olyan bejelentett baleset történt, amelyben vadat gázolt el autós, ugyanakkor ennél jóval több, közel 7 ezer dögöt gyűjtött be a hatóság az utak mellől, azaz a karambolok zömét nem jelentik be a brit Metro újság szerint.