Hárompercenként egy öngyilkosság Kínában

Vágólapra másolva!
Ugyanennyi idő alatt 11 ember próbálja meg sikertelenül kioltani az életét. Általában depresszió az ok, a kezelés gyerekcipőben jár.
Vágólapra másolva!

Évente kétmillióan fontolgatják az öngyilkosságot, és 287 ezer embernek sikerül is véghezvinnie tervét. Felmérések szerint az esetek 70 százalékában depresszió a kiváltó ok, ami a teljes lakosság 2,5 százalékánál súlyos mértéket ölt. Egyedül a kelet-kínai Nanking kórházában évente százezren jelentkeznek hasonló problémával orvosi konzultációra, országszerte pedig vezető halálozási okká lépett elő a 15 és 34 év közötti korosztályban az öngyilkosság, amelynek esélyét hússzorosára növeli a depresszió.

A betegség kezelése Kínában messze elmarad a nyugati országok színvonalától, mert kevés a jól képzett orvos, és a szakmán belül is vita van a pszichológusok és a gyógyszeres kezelés szerepéről. Sok egészségügyi dolgozó arra hívja fel a figyelmet, hogy a kormányzat magára hagyja a depressziósokat, hiszen nem kaphatnak társadalombiztosítási támogatást, ezért sokan eleve nem is fordulnak orvoshoz.