Munkásaival csináltatta meg a lánya leckéjét

Vágólapra másolva!
Kilenc alkalmazott is munkaadójuk lányának házi feladatán dolgozott egy kínai cégnél. Videót vágtak, esszét írtak, fotóztak éjszakában nyúlóan.
Vágólapra másolva!

Alkalmazottaival csináltatta rendre 12 éves lánya leckéjét egy vállalkozó Kínában. A kilenc alkalmazottnak általában számtanleckét kellett írni, vagy makettek készítésén görnyedezni, ám legutóbb már éjszakákba nyúlóan dolgozott az egész csapat egy házi feladaton. Egyikük megelégelte, hogy a lány állandóan leckézteti őket, és kitálalt a helyi sajtónak.

"Két éjjel is későig fenn kellett maradnunk. A lány nagyon követelődző. Előfordult, hogy négy feladat közül választhatott, és csak egyet kellett volna megcsinálnia, ám ő mind a négyet kidolgoztatta velünk, miközben semmivel sem vett részt a munkában" - mondta az alkalmazott.

Az említett feladat az volt, hogy a diákoknak szüleik szülővárosáról, a település fejlődéséről kellett rajzot, videót vagy fotósorozatot készíteni, avagy fogalmazást írni több évtized változásaira visszanyúlón. A leckéztetést megelégelő férfi hivatásos fotós. Munkaadója a fotósorozat elkészítésével bízta meg, mondván, legalább gyakorol.

Profi videót is csináltak

"Csakhogy felmerült bennem a következő dilemma: nem csinálhatok túl jó képeket, hiszen egy 12 éves szintjének megfelelőnek kell lenniük, de ha rosszakat csinálok, a főnököm megszid" - idézte a férfit a Daily Telegraph című brit lap.

Az alkalmazottak közül mindeközben egy kisebb csapat a videós változaton dolgozott, egy másik az esszét körmölte. A vállalat sofőrje sem úszta meg a leckét: ő szülővárosnézésre vihette a leckestábokat és körözhetett velük, hogy mindent jó alaposan lencsevégre kapjanak vagy feljegyezzenek.

A videóért felelős alkalmazott továbbpasszolta a munka dandárját egy barátjának, aki egy helyi tévénél dolgozik. A leckével igazán meg lehetett elégedve apa és lánya, mivel profi módon szerkesztett videó született háttérzenével hangulatosítva. Miután a lány általános iskolája értesült a csapatos háttérmunkáról, egy tanár közölte, hogy alaposan el fognak beszélgetni a lány szüleivel.