A hálószobájában nyelte el a föld

Vágólapra másolva!
Nyoma veszett egy floridai férfinak a hálószobája alatt képződött víznyelőben. Az állam földtani sajátosságai miatt Floridában gyakran alakulnak ki víznyelők.
Vágólapra másolva!

Eltűnt egy férfi, akinek hálószobája alatt megnyílt egy víznyelő a floridai Seffnerben. A rendőrség szerint a 37 éves Jeff Bush valószínűleg életét vesztette.

A férfi csütörtökön valamivel éjfél előtt a fivére, Jeremy nevét kezdte el kiáltozni, aki néhány másodperc alatt a hálószobában termett, és a padlón keletkezett lyukba vetette magát, de már nem tudott segíteni. Jeff Busht elnyelte az iszapos víz, a nyakig sárba süllyedt testvérét pedig a helyszínre érkező seriffhelyettes mentette ki.

"Egy nagy robajt hallottam, mintha autó rohant volna bele a házba. Mire beértem a szobába, már csak a matracát láttam" - mondta Jeremy Bush könnyek között egy helyi tévécsatornának.

A beszakadt padlójú szoba bútorai is elsüllyedtek. Jeremy Busht, a feleségét és kétéves kislányát, valamint a környező házak lakóit kiköltöztették otthonaikból. A hatóságok attól tartanak, hogy a víznyelő nőni fog, és az egész ház összedől. Egyelőre a tűzoltók sem mernek a közelébe menni - írta internetes oldalán a CNN amerikai hírtelevízió.

A házon kívülről nem látható sérülés, de alatta egy több mint 9 méteres átmérőjű víznyelő tátong. Az efféle jelenség nem ritka Floridában, ahol a talaj alatt a legtöbb helyen mészkő található. Ezt a kőzetet a savas vízfolyások gyakran feloldják, és ahol nem bírja el a rá nehezedő súlyt, ott beomlik - írta a CNN.

Az utóbbi évek egyik legnagyobb hasonló eseménye 2010-ben történt Guatemalában, ahol egy egész házat és egy útkereszteződést nyelt el egy újonnan felnyílt víznyelő. Akkor azt is elemeztük, hogy Magyarországon - ahol szintén sok a mészköves terület - kell-e számítani hasonló eseményre.