Vágólapra másolva!
Egy művészcsoport álplakátokkal kampányol Peter Kodwo Appiah Turkson mellett. A ghánai bíboros régóta küzd a világ javainak igazságosabb elosztásáért.
Vágólapra másolva!

Róma utcáin máris megkezdődött a pápaválasztó kampány. Legalábbis erre utal, hogy egy sajátos művészekből álló csoport olyan hamis választási álplakátokat helyezett el az olasz főváros több pontján, amelyeken az egyik leggyakrabban említett utódjelölt, a ghánai Peter Turkson látható.

A plakát a hivatalos olasz választási kampány stílusát tükrözi, és Turkson fotója alatt egy beikszelt pápai jelkép látható. A szöveg arra szólítja fel az új egyházfő megválasztására hivatott konklávét, hogy Peter Kodwo Appiah Turksont válassza meg a lemondott XVI. Benedek utódául.

Forrás: AFP

A különleges plakátok kifüggesztését a ZeroZeroKappaKappa elnevezésű csoport vállalta magára. A ZeroZeroKappaKappa nem először jelentkezett hasonló akcióval. A közelmúltban például nagy port kavart azzal, hogy Róma utcáin meghamisított közlekedési táblákat helyezett el, és azokon állítólagos könnygázveszélyre figyelmeztetett.

A 64 éves ghánai Peter Turkson a nyugat-afrikai ország püspöki konferenciájának az elnöke, Cape Coast érseke, aki régóta küzd a világ javainak igazságosabb elosztásáért. Bíborosi kinevezése 2003-ban nagy meglepetést keltett.

A bíborosok kollégiumának igazi szupersztárja a ghánai Turkson, akit nagyszerű kommunikátorként ismernek. A 65 éves afrikai főpap megválasztása azt jelezné, hogy a bíborosok szerint a katolikus egyház jövője nem XVI. Benedek Európájában, hanem a fejlődő világban van.

Cikkünket XVI. Benedek lehetséges utódairól itt olvashatja.