Összekaptak a szlovákok Chávez halálán

Vágólapra másolva!
Összekaptak a szlovák pártok a venezuelai elnök halálhírén. A baloldali Smer szerint Chávez remény jelentett a baloldalnak az egész világon, míg a jobboldali SDKÚ szerint nincs mire büszkének lenni Venezuelában.
Vágólapra másolva!

A Smer képviselője, ¼uboš Blaha dicsérte Chávezt a venezuelai vezető kapcsán, viszont az európai ügyekért felelős bizottság alelnöke, Ivan Štefanec (SDKÚ) bírálta a bizottságot vezető kormánypárti képviselő kijelentéseit - írja a Bumm.sk. "Hosszú éveken keresztül Chávez reményt jelentett a baloldalnak az egész világon" - jelentette ki Blaha a halálhír kapcsán. A Smer képviselője szerint Latin-Amerika a venezuelai államfőnek köszönhetően kapott új önbizalmat és szociálisabb arcot.

"A Smer képviselőinek ünnepélyes kijelentései szomorú bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a kormánypárt és az állampolgárok életszínvonalának csökkenése milyen közel állnak egymáshoz" - reagált erre a jobboldali SDKÚ képviselője, Štefanec, aki rámutatott, a venezuelai életszínvonal alacsonyabb, mint a környező országokban, s ez a magántulajdon kisajátításának az eredménye. A jobboldali képviselő szerint az ország gyilkossági és erőszakos bűncselekmények terén elért statisztikái a világon a legrosszabbak közé számítanak, ezeket az eseteket pedig nem példaként kell állítani, hanem az elkerülésükre buzdítani.