Vágólapra másolva!
A hívek készek a változásra - állítja Janice Sevre-Duszynska, aki katolikusnak vallja magát, de azért küzd, hogy az egyház elismerje a nők pappá szentelését. Az olasz rendőrök letartóztatták, de szabadon is engedték.
Vágólapra másolva!

Előállított az olasz rendőrség egy kiközösített papnőt csütörtökön, aki a Vatikán előtt tüntetett azt követelve, hogy a katolikus egyház fogadja el a nők pappá szentelését.

Janice Sevre-Duszynska kezében egy "Itt vannak a női papok" feliratú táblával akarta felhívni a figyelmet arra, hogy a konklávéban a nőknek nincsen helyük. Mindez néhány lépésre a Sixtus-kápolnától történt, ahol a bíborosok rövidesen összegyűlnek, hogy megválasszák XVI. Benedek pápa utódját.

Janice Sevre-Duszynska - aki egy katolikus papnőket tömörítő szövetség tagja - a Vatikánnak az összes felszentelt női papra érvényes kiátkozása ellenére négy éve misézik Kentucky szövetségi államban, az Egyesült Államokban.

"Közel 150 női pap van világszerte. A hívek készek a változásra" - mondta Sevre-Duszynska a francia hírügynökségnek a Szent Péter bazilika előtt adott rövid interjúban, mielőtt még az olasz rendőrök elvitték volna a vatikáni állam területéről.

A rendőrök, akik kétségbe vonták a "papi öltözék viseléséhez való jogát", a szállodájába kísérték, hogy a személyazonosságát ellenőrizzék, majd szabadon távozhatott.

"Ez egy bohózat: csupa férfi választja meg azt, aki a világ összes katolikusát vezeti majd. Az, hogy nem veszik figyelembe az emberiség felének a véleményét, felér az Isten arculcsapásával" - hangoztatta Janice Sevre-Duszynska.