Drónokat vetne be szír szélsőségesek ellen a CIA

Vágólapra másolva!
Iszlamista szélsőségesekről gyűjt adatokat a Los Angeles Times szerint a CIA, hogy szükség esetén pilóta nélküli repülőgépekkel likvidálja őket. Barack Omaba amerikai elnök még nem adott engedélyt a bevetésekre.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) adatokat gyűjt a Szíriában tevékenykedő iszlamista szélsőségesekről, hogy később szükség esetén pilóta nélküli repülőgépekkel likvidálja őket - írta a Los Angeles Times.

A hivatalban lévő és volt, egyaránt nevük elhallgatását kérő amerikai tisztségviselőkre hivatkozó amerikai napilap úgy tudja, hogy Barack Obama elnök még nem engedélyezte a szíriai dróntámadásokat, de a CIA terrorellenes szolgálata fokozta az adatgyűjtést a szélsőséges fegyveresekről, akik beszivárogtak az országba és csatlakoztak a damaszkuszi kormány ellen harcoló milíciákhoz.

A CIA ezzel a feladattal külön csoportot hozott létre, köztük olyan ügynökökkel, akik korábban az iraki al-Kaida elleni műveletekben vettek részt. A csoport együttműködik a szaúdi és a jordániai hírszerzéssel is.

Az iszlamista harcosok egyre nagyobb szerepet játszanak a szíriai kormányerők elleni harcokban - írta a Los Angeles Times.

Az amerikai külügyminisztérium szerint az egyik legbefolyásosabb szíriai ellenzéki szervezet, az an-Núszra Front olyan terrorszervezet, amelyet nem lehet megkülönböztetni az iraki al-Kaidától - írja a lap.