Vágólapra másolva!
A kaliforniai Maurice Griffint 32 évesen fogadhatta hivatalosan is örökbe az őt néhány éven át nevelő asszony, akitől korábban a hatóságok választották el.
Vágólapra másolva!

A CNN amerikai hírcsatorna portáljának beszámolója szerint Griffin még a nyolcvanas években költözött Lisa Godbold családjához egy sacramentói árvaházból.

A férfi saját bevallása szerint jól kijött Godboldékkal és két gyermekükkel, akikkel négy évet élt együtt 13 éves koráig. Ekkor azonban az ügyében illetékes szociális munkás úgy döntött, a fiúnak új nevelőszülőkhöz kell költöznie. A hatóságok azt találták problémásnak, hogy Godboldék a nevelt gyermeket sajátjaikhoz hasonlóan időnként elfenekelték, ami sértette az örökbefogadási szabályokat - írja a CNN.

Griffin hosszú évekre elveszítette a kapcsolatot befogadó családjával: Lisa Godbold férje még 1998-ban elhunyt, a nő újra férjhez ment, megváltoztatta a nevét, és elköltözött. Griffin egy közösségi oldalon talált rá egykori családjára. Az ügyben eljáró San Diegó-i fiatalkorúak bíróságán pénteken a harminckét éves Maurice Griffint hivatalosan is örökbe fogadhatta egykori nevelőanyja.