Óriási tömeg az új pápa első imáján

Vágólapra másolva!
Már órákkal Ferenc pápa első Úrangyala-imája előtt megtelt a Szent Péter tér és a Vatikán környéke. A pápa vasárnap délelőtt a vatikáni Szent Anna plébániatemplomban mutatott be szentmisét.
Vágólapra másolva!

A Vatikán környékét már vasárnap délelőtt több százezres tömeg lepte el. Az emberek a Szent Péter tértől egészen az Angyalvárig állnak tömött sorokban. A kettő közötti sugárúton a polgári védelem folyosót nyitott az esetleg rosszul levők kiemelésére és ellátására.

A tömeget terelni igyekeznek, több mint ezer rendőr és biztonsági ember van a helyszínen. Az emberek, olaszok és külföldiek, többnyire gyalog érkeznek, a római metróra fel sem lehet szállni a tömegtől. Nagyon sok a gyerekes család és a spanyol anyanyelvű zarándok is.

Ferenc pápa vasárnap délelőtt a vatikáni Szent Anna templomban celebrált misét. A templom a pápai állam területén van, de rómaiak is bemehetnek a szertartásokra. A templom már reggel tömve volt, és az egyházfő egyenként kezet fogott a hívőkkel. A pápa elsétált a templom melletti Szent Anna kapuig, a Vatikán és Róma város határáig, és üdvözölte a római utcákon őt éltető tömeget.