Beismerték a svájci turistanő megerőszakolását

Vágólapra másolva!
Az indiai rendőrség közlése szerint öt helyi férfi beismerte, hogy összevert férje szeme láttára megerőszakolt egy svájci turistanőt az ország középső részén fekvő Madhja Prades tartományban.
Vágólapra másolva!

Ahogyan arról az [origo] is beszámolt, pénteken éjjel a botokkal felfegyverkezett férfiak csoportosan, férje szeme láttára erőszakolták meg a nőt, és rabolták ki a biciklitúrán lévő párt. Az esettel kapcsolatban a helyi rendőrség húsz embert vett őrizetbe, az AFP hírügynökség beszámolója szerint közülük öten már beismerték a csoportos nemi erőszak és a rablás elkövetését.

Egy hatodik elkövetőt a hatóságok még keresnek, bár a pár nem tudta egyértelműen megmondani, hogy a támadást pontosan hányan hajtották végre, lehetséges, hogy hét-nyolc ember is közreműködött. A támadás során ellopott értékek egy részét a rendőrség egy közeli faluban megtalálta, és ismeri további gyanúsítottak nevét is.

Néhány hónapja az országban egy buszon csoportos nemi erőszakot követtek el egy 23 éves orvostanhallgató lányon, aki belehalt sérüléseibe. Az eset óriási felháborodást keltett a világ legnépesebb demokratikus országának tekintett Indiában. Számos nagyvárosban tiltakozó tömegmegmozdulásokat tartottak, a tiltakozók követelték a nők fokozottabb védelmét és a tettesek felakasztását.