Vágólapra másolva!
Kampányának illegális finanszírozásával vádolják a volt francia elnököt. Sarkozy a vád szerint kihasználta a l'Oréal idős örökösnőjének állapotát, hogy pénzt szerezzen tőle.
Vágólapra másolva!

Vádat emelt csütörtök este Nicolas Sarkozy ellen az a bordeaux-i vizsgálóbíró, aki a volt államfő 2007-es elnökválasztási kampányának állítólagos illegális finanszírozását vizsgálja.

A volt köztársasági elnök ellen az a gyanú, hogy visszaélt Liliane Bettencourt-nak, Franciaország és Európa leggazdagabb asszonyának, a l'Oréal kozmetikai cégbirodalom örökösnőjének megrendült egészségi állapotával.

A vádemelést megelőzően Sarkozyt órákon át szembesítették a 90 éves milliárdos személyzetének több tagjával annak tisztázására, hogy a politikus - ahogy korábban állította - csak egyszer vagy pedig többször is megfordult a Bettencourt-házban. Thierry Herzog, az exelnök ügyvédje "inkoherensnek és igazságtalannak" nevezte a vádemelést, amely ellen "azonnali fellebbezést" jelentett be. Sarkozy szabadon távozhatott a bordeaux-i bíróságról.