Vágólapra másolva!
Megfontolt viselkedésre, a rágalmazások leállítására intette a dél-koreai elnököt Észak-Korea, hogy elkerülje a "szörnyű katasztrófát". Pak Gun Hje kedden arra sürgette Phenjant, hogy változtasson politikáján, és hagyjon fel nukleáris ambícióival.
Vágólapra másolva!

Pak Gun Hje abból az alkalomból beszélt Észak-Koreáról, hogy három éve süllyedt el egy dél-koreai hadihajó - írja a BBC. Szerda hajnalra virradóra azután rövid ideig a legmagasabb készültségbe helyezte a határt védő dél-koreai hadsereg egyik egységét, miután az egyik katona egy furcsa tárgyat fedezett fel a határon, amelyre kézi gránátot dobott.

A Koreai-félszigeten egyre nő a feszültség, miután az északi oldalról egyre több fenyegetés hangzott el az elmúlt napokban. Kedden például harckészültségbe helyezte rakétáit, hogy vegyék célba az USA hawaii és Guam szigeti bázisait, valamint kontinentális területeit. Az amerikai védelmi minisztérium szóvivője szerint a fenyegetéssel Phenjan szokás szerint növelni akarja a feszültséget, de nem ér el vele semmit.