Állami gondozottak szenvedtek buszbalesetet

Vágólapra másolva!
Oroszországban hatan meghaltak, amikor balesetet szenvedett egy állami gondozott gyerekeket szállító busz. Az áldozatok között nincs gyerek.
Vágólapra másolva!

Hat halottja és több mint 20 sebesültje van annak a balesetnek, amely az oroszországi Vologdai területen történt csütörtökön egy állami gondozott gyermekeket szállító busszal. A halottak között nincs gyermek - erősítette meg a rendkívüli helyzetek minisztériuma az ITAR-TASZSZ orosz állami hírügynökségnek. A hatóság legfrissebb közlése szerint 24 személyt vittek kórházba, ebből 21 gyermek. Kettőjüket intenzív osztályon ápolják.

A buszon összesen 25 gyermek és hat felnőtt utazott. Utóbbiak közül életét vesztette két kísérő és a busz mindkét sofőrje, ugyancsak meghalt a busszal ütköző, Scania típusú kamion két gépkocsivezetője.
A baleset helyi idő szerint a délelőtti órákban a Moszkvától északra lévő nagyvárost, Vologdát Novaja Ladogával összekötő autóúton történt, Cserepovec várostól mintegy 10 kilométerre. A forgalom órákig állt a fontos közlekedési útvonalon.

Az is kiderült időközben, hogy a tragédiát egy VAZ-2115-ös személygépkocsi okozta, amely előzés közben oldalról a szembejövő Scaniának csapódott. Ez utóbbinak a sofőrje ekkor elveszítette az uralmat járműve felett, amely emiatt frontálisan ütközött az állami gondozottakat szállító Hyundai busszal.