Bombafenyegetés az Eiffel-toronynál

Vágólapra másolva!
Egy névtelen telefonáló bombával fenyegetőzött, szombaton este több órára ki kellett üríteni a párizsi Eiffel-tornyot. Nem ez az első ilyen eset.
Vágólapra másolva!

Bombafenyegetés miatt kiürítették Párizsban az Eiffel-tornyot szombaton este. Több mint 1400 látogató és alkalmazott tartózkodott az építményben este hét óra körül, amikor a névtelen telefonhívás befutott - közölte a francia rendőrség.

A speciális alakulat kevesebb mint egy óra alatt kiürítette a tornyot, és biztonsági kordont vont körülötte, majd kutyák segítségével megkezdték a létesítmény átvizsgálását. A BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala szerint a biztonsági őröket is kiküldték, ami szokatlan intézkedésnek számít. Bombát végül nem találtak, a tornyot és környékét késő este ismét megnyitották.

Hasonló fenyegetésre többször is volt már példa: tavaly például egyszer, 2011-ben kétszer is. A francia rendőrség országszerte fokozta a biztonsági intézkedések szigorúságát, amióta Maliban francia katonák harcolnak a helyi al-Kaida-erők ellen.