Vezénylés közben esett össze a karmester

Franz Welser-Möst osztrák karmester
Vágólapra másolva!
Vezénylés közben rosszul lett és összeesett vasárnap Franz Welser-Möst, a Bécsi Állami Opera főzeneigazgatója - jelentette az ORF osztrák televízió. A Parsifalt a második felvonástól másik karmesternek kellett átvennie. Mint később kiderült, lumbágó okozta a rosszullétét.
Vágólapra másolva!

Az operaház hétfői közleménye szerint lumbágó okozta a Cleveland Orchestra vezető karnagyaként is tevékenykedő Franz Welser-Möst rosszullétét az első felvonás végén. A szünetben alkalmazott intenzív kezelés nyomán annyira leesett a vérnyomása, hogy kórházi kezelésre szorult. A kórházat még az éjszaka folyamán elhagyhatta, de azóta fizioterápiás kezelésben részesül.

A második felvonástól James Pearson vezényelte Richard Wagner Parsifal című operájának előadását.

Forrás: AFP/Dieter Nagl

A linzi születésű, 52 éves karmester az elmúlt öt napban négy előadást vezényelt. A Parsifal tiszta játékideje hozzávetőleg négy és fél óra.

Welser-Möstnek kedden Alban Berg osztrák zeneszerző Wozzeck című darabját kellene dirigálnia, de már biztos, hogy más ugrik be helyette. Az még bizonytalan, hogy ki vezényel csütörtökön, amikor újból a Parsifalt adják elő.