Kim Dzsong Un: Észak-Korea csak önmagát védi

Vágólapra másolva!
Észak-Koreának azért van szüksége nukleáris fegyverekre, hogy megvédje a szuverenitását - mondta Kim Dzsong Un, aki szerint Amerika fegyverkezési versenyre akarja kényszeríteni az országot.
Vágólapra másolva!

Észak-Korea vezetője szerint az ország nukleáris fegyverei a potenciális agresszorok elrettentését szolgálják. Kim Dzsong Un mindezt abban a beszédben jelentette ki, amely vasárnap hangzott el Phenjanban a Koreai Munkapárt központi bizottságának ülésén. A teljes beszédet kedden reggel ismertette a KCNA hivatalos hírügynökség.

Az észak-koreai vezető - aki a hadsereg főparancsnoka is - azt hangoztatta, hogy az ország nukleáris ereje a háborúval szembeni megbízható elrettentés eszköze, és biztosítékot jelent Észak-Korea szuverenitásának a megvédésére.

A Reuters hírügynökség úgy értékelte, hogy Kim Dzsong Un beszéde a gazdasági fejlődés irányába történő elmozdulást jelezte. A kommunista ország vezetője azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy Észak-Koreát fegyverkezési versenyre igyekszik kényszeríteni. Ennek célja pedig az, hogy akadályozza az ország gazdasági helyzetének javítását.