Gyanús lehet Beyoncé kubai útja

Vágólapra másolva!
Két republikánus képviselő szerint elképzelhető, hogy a Kubában vakációzó énekes és férje, Jay-Z megsértette az országgal szembeni amerikai embargót.
Vágólapra másolva!

Az énekes Havannában ünnepelte az ötödik házassági évfordulóját a férjével, a rapper Jay-Z-vel, de republikánus képviselők szerint megsérthették a Kubával szembeni amerikai embargót.

Két republikánus képviselő tudni szeretné, hogy az énekes és rapper férje, Jay-Z megkapta-e a kormányzati engedélyt a kubai beutazáshoz, vagy a kubai vakációval megszegték a szigetországgal szemben érvényben lévő embargót. A két híresség nagy feltűnést keltett azzal, hogy az ötödik házassági évfordulóját Havannában ünnepelte a héten.

A floridai republikánus képviselők, Ileana Ros-Lehtinen és Mario Diaz-Balart arra hívták fel a figyelmet, hogy a kubai turizmust teljes mértékben az állam ellenőrzi, így az amerikai turisták által elköltött dollárok közvetlenül az elnyomó kubai rezsimet támogatják.

Az amerikaiak csak akkor utazhatnak be Kubába, ha rendelkeznek az ehhez szükséges különleges kormányzati engedéllyel. Az ötvenes években Kuba népszerű úti célnak számított az amerikai turisták körében, Fidel Castro 1959-es hatalomra kerülése után azonban tilos volt Kubában pénzt költeniük.

Barack Obama amerikai elnök 2011-ben enyhített a Kuba ellen 1959 óta érvényben lévő szankciókon, így az amerikaiak a jövőben könnyebben eljuthatnak a szigetországba.