Vádat emeltek a volt német elnök ellen

Vágólapra másolva!
Christian Wulffot korrupcióval vádolják. Ő az első volt német szövetségi elnök, akit bűncselekmény elkövetésével vádoltak meg.
Vágólapra másolva!

Megvesztegethetőség miatt vádat emelt a hannoveri ügyészség Christian Wulff volt német államfő ellen pénteken. Az ügyészség közleménye szerint a nyomozás során megalapozottnak bizonyult a gyanú, hogy 2008-ban egy producer azzal motiválta egy filmprojekt támogatására az akkor Alsó-Szászország tartomány miniszterelnökeként dolgozó politikust, hogy hozzájárult egy utazásának költségeihez. A producert vesztegetéssel vádolta meg az ügyészség.

A hatóság a volt államfőnek és a producernek is felajánlotta, hogy pénzbüntetés ellenében vádemelés nélkül zárja le az eljárást. Ezt mindketten elutasították. Christian Wulff az első volt német szövetségi elnök, akit megvádoltak bűncselekmény elkövetésével. Az illetékes bíróság várhatóan hónapokon belül dönt arról, hogy elindulhat-e a per.

Christian Wulff több mint egy éve mondott le sorozatos botrányok és támadások után. Wulff elismerte, hogy követett el hibákat, de szerinte jogilag korrekt volt, így a nyomozás tisztázni fogja.