A szél húzta a tengerbe az indonéz gépet

Vágólapra másolva!
Kábítószert és alkoholt sem fogyasztott annak az utasszállító repülőgépnek a kapitánya és másodpilótája, amely szombaton az indonéziai Bali szigetén, a denpasari nemzetközi repülőtéren túlfutott a leszállópályán, és a tengerbe csúszott - közölték hétfőn hivatalos forrásból.
Vágólapra másolva!

Bambang Ervan, a közlekedési minisztérium szóvivője a vizeletvizsgálat eredményét ismertette, de hozzátette, hogy még várják a hajmintán végzett drogteszt eredményét. A Lion Air fapados légitársaság gépén utazó 101 utast és a hétfőnyi személyzetet sikerült kimenteni az összetört gépből, néhányan könnyebben megsérültek. A balesetet szenvedett repülő a tengerben állt meg, közel a parthoz.

Egy illetékes szerint a kapitány azt mondta, úgy érezte, hogy "lehúzza" a szél, és azon küszködött, hogy visszanyerje az ellenőrzést a gép fölött. A repülőtéri hatóságok azt közölték, hogy a baleset idején az időjárás és a látótávolság "jó" volt, de a leszállópálya felett vastag felhők voltak.

Az országos közlekedésbiztonsági bizottság megkezdte a vizsgálatot, de annak eredményei csak két-három hónap múlva várhatók - közölte a minisztériumi szóvivő. Elmondta még, hogy a búvároknak nehézséget okoz a pilótafülke hangrögzítőjének felszínre hozása a víz alól, és nehéz feladat a súlyos gép sekélyebb vízbe vontatása is.

A Lion Air tájékoztatása szerint a Boeing 737-800 típusú gép új volt, és csupán egy hónapja szervizelték. Az indonéz kapitány már több mint tízezer órát repült.