Újabb merényletekre készülhettek Carnajevék

Vágólapra másolva!
Másokat is meg akartak támadni a bostoni rendőrkapitány szerint. A bostoni polgármester szerint a fiatalabb testvér agymosott volt.
Vágólapra másolva!

A bostoni merénylettel gyanúsított Carnajev fivérek valószínűleg további támadásokat terveztek - nyilatkozta a bostoni rendőrkapitány a CBS-nek. Ed Davis szerint ezt támasztja alá az is, hogy házi készítésű bombákat és gránátokat dobáltak a rendőrökre, amikor üldözték őket.

"Van okunk azt feltételezni a robbantások és a tűzerejük alapján, hogy másokat is meg akartak támadni. Ez az én személyes meggyőződésem" - mondta a bostoni rendőrkapitány. Azt mondta, több mint 250 lőszert lőttek ki a rendőrökkel való tűzpárbajok során, a rendőrség próbálja összegyűjteni az összes fegyvert, amelyet a testvérek használtak, ez fontos része lesz a nyomozásnak.

A bostoni polgármester, Tom Menino azt mondta, hogy a 19 éves Dzsohar agymosott volt a bátyja által. Menino arról is beszélt, hogy egyáltalán nem biztos, hogy ki fogják-e tudni kérdezni valaha a torkát ért lövés miatt. A bostoni merénylettel kapcsolatos cikkeinket itt találja.