Írásban válaszol a bostoni merénylő

Vágólapra másolva!
Magához tért a bostoni merénylet életben maradt gyanúsítottja. A 19 éves fiú a feltételezések szerint öngyilkos akart lenni, mielőtt elfogták.
Vágólapra másolva!

Magához tért, és írásban válaszol egyes kérdésekre a múlt heti bostoni robbantások életben maradt feltételezett elkövetője - jelentette az amerikai média vasárnap éjjel. 19 éves Dzsohar Carnajevet kórházba szállították, miután többnapos hajtóvadászatot követően sikerült elfogni. A bátyját, Tamerlan Carnajevet lelőtték.

Az NBC televízió - szövetségi illetékesekre hivatkozó - jelentése szerint a gyanúsított a torkán lévő sérülés miatt nem tud ugyan beszélni, de egyes kérdésekre írásban válaszol. Az ABC azt is tudni vélte, hogy a nyomozók esetleges további cinkosokról és pokolgépekről kérdezik őt, de csak "szórványosan" válaszol, írásban. A USA Today című lap egy rendőrségi forrást idézett, aki megerősítette, hogy Carnajev írásban kommunikál.

Korábban közölt értesülések szerint Carnajev sok vért vesztett az őt két ponton - a nyelvén és a tarkóján - ért sérülés miatt. Az egyik hatósági feltételezés szerint a férfi - szájába véve fegyvere csövét - öngyilkos akart lenni elfogása előtt.