Elfogták az orosz lövöldözőt

Vágólapra másolva!
Közlekedési rendőrök fogták el a férfit, aki egy rendőrtisztet megkéselt. A férfi bosszúból ölhetett abban a vadászboltban, mert korábban nem adtak el neki fegyverpatront.
Vágólapra másolva!

Az oroszországi Belgorod vasútállomásának területén elfogták kedden késő este Szergej Pomazunt, a hatszoros gyilkossággal vádolt férfi. A gyilkost a felkutatására szervezett belügyi akcióban részt vevő két közlekedési rendőr tartóztatta fel, amikor az megpróbált kitörni a rendőri gyűrűből.

A férfi eközben késsel megsebesítette az egyik rendőrtisztet, akit szem- és vállsérüléssel ápolnak kórházban. Az elfogási akciót személyesen az orosz belügyminiszter irányította.

A férfi egy tehervagonban akarta elhagyni Belgorodot, ahol hétfőn, közép-európai idő szerint dél körül hat embert lőtt le. Azóta bujkált a rendőrök elől, akik utcáról utcára, házról házra járva kutattak Pomazun után.

A büntetett előéletű férfit nemcsak a gyilkosságokkal vádolják, hanem fegyverek és lőszerek eltulajdonításával is. A vizsgálat eddigi adatai szerint a férfi azért tért be hétfő délután a Belgorod központjában lévő vadászboltba, hogy fegyvert raboljon.

Ott két alkalmazottat lőtt le vadászkarabélyával, valamint egy vásárlót, majd legalább egy lopott fegyverrel távozott a boltból. Tisztában volt azzal, hogy a lövéseket hallották az utcai járókelők is, akik az üzlet mellett elhaladtak és felismerhetik őt, ezért lelőtte őket. Ezután beült a közelben parkoló gépkocsiba, amelyből még egy lövést adott le egy járókelőre, aki szintén azonnal meghalt.

A Vesztyi FM orosz állami rádió tudomása szerint bosszúból ölt a belgorodi férfi, akinek előzőleg büntetett előélete miatt nem adtak el vadászfegyverpatront. A mészárlás hat áldozata között két iskolás lány is volt. Az orosz város és a terület vezetése Belgorodban és az egész délnyugat-oroszországi régióban kétnapos gyászt rendelt el.