A Facebookon árulták az indiai csecsemőt

Vágólapra másolva!
Születése után nagyapja eladta az unokáját, majd indiai emberkereskedők a Facebookon próbálták értékesíteni a gyereket. A vevő házában csaptak le rájuk.
Vágólapra másolva!

Eladtak a kórházban egy újszülött gyereket Indiában, majd a Facebook közösségi oldalon kínálták megvételre. A kisfiút közvetlenül a szülés után elvették anyjától az észak-indiai Ludhijána városban - közölte szerdán az NDTV hírügynökség. A kicsi nagyapja azt mondta az anyának, hogy a gyerek halva született, majd az újszülöttet 640 eurónak (193 ezer forintnak) megfelelő összegért eladta egy nővérnek.

A nővér 4260 euróért (1,2 millió forintért) adta tovább a laboránsnak, aki végül Facebook-oldalán próbálta meg eladni a kisfiút. Egy Új-Delhiből származó üzletember 11 ezer eurót (mintegy 3,3 millió forintot) kínált a gyermekért. A rendőrség rajtaütött az üzletember házán, öt embert tartóztattak le, köztük a csecsemő nagyapját.

A rendőrség szerint ez azonban csak "a jéghegy csúcsa". Elkaptak egy közvetítőt is, aki egy gyermekkereskedelemmel foglalkozó szervezet tagja. Indiában évente tízezer gyermeket rabolnak el. Házi rabszolgaként tartják őket, koldulni küldik a gyerekeket, prostitúcióra kényszerítik, vagy gyermektelen házaspároknak adják el őket.