Börtönben a bostoni robbantó

Vágólapra másolva!
Átszállították a kórházból egy börtönbe Dzsohar Carnajevet, a bostoni robbantással gyanúsított férfit - közölte a rendőrség. Carnajevet csaknem egy hétig kezelték a városi Beth Israelben, most ugyanabban az államban, de másik városban, mintegy 60 kilométerre nyugatabbra van.
Vágólapra másolva!

Átszállították Fort Devens városának börtönébe a bostoni robbantásokkal gyanúsított férfit - jelentették be amerikai hatóságok. Dzsohar Carnajevet a merénylet utáni rendőri hajtóvadászat végén egy csónakban rejtőzve, sebesülten találták meg, a 19 éves férfi ezután csaknem egy hetet töltött kórházban.

Az FBI adatbázisa szerint egy szövetségi börtönkórház áll a településen, amelyben különböző súlyú bűnöket elkövető, de kórházi kezelésre szoruló férfiak vannak. A börtön Wikipedia-oldala szerint itt van Carnajev, de itt van életfogytiglani büntetésen a Gambino maffiacsalád egyik vezére, más maffiafőnökök, valamint egy dzsihádista terrorista is.

Carnajev ellen a kórházi ágyán emeltek vádat a héten tömegpusztító fegyverek használata és halált okozó rongálás miatt. Bármelyik vádpont miatt halálra ítélhetik.

A férfi lőtt sérülések miatt került kórházba, a feje, a nyaka, a lába és a keze is megsérült, emellett a jelentések szerint írásban válaszolt a kérdésekre, mert egy toroksebesülés miatt beszélni sem tudott.

A bombák, amelyeket a merénylet utáni üldözésben elhunyt fivérével robbantottak fel a Boston Marathonon, három embert megöltek, és 260-at megsebesítettek. Közülük többeket szintén a Beth Israel kórházban kezelték.