Halálra égtek a betegek egy orosz pszichiátrián

Vágólapra másolva!
38-an meghaltak, miután egy orosz pszichiátrián tűz ütött ki pénteken hajnalban. A tüzet valószínűleg egy zárlat okozta.
Vágólapra másolva!

Tűz ütött ki péntek hajnalban egy pszichiátriai intézetben Moszkva külvárosában, a katasztrófában 38-an meghaltak, három túlélő van. A halottak között két ápoló és 36 beteg van, a túlélők egy ápolónő és két páciens. A rendkívüli helyzetek minisztériumának közlése szerint az azonosítás még tart.

A tragédia az orosz főváros délkeleti peremén fekvő Ramenszkij településen történt, a tűz hajnali fél három körül keletkezett. Néhány holttestre a kijárat közelében bukkantak rá, de a legtöbben az ágyukban haltak meg. A tüzet sikerült eloltani, de a pontos oka egyelőre nem ismert. Egyes sajtóértesülések szerint a hatóságok rövidzárlatra gyanakszanak, de az is felmerült, hogy gondatlanság vezetett a tragédiához.

Kiderült, hogy a tűzoltók csak egy óra alatt tudtak eljutni a pszichiátriai intézethez, mert az oda vezető folyami átkelő zárva volt, és a rossz útviszonyok is akadályozták őket. A rendkívüli helyzetek minisztériumának irányító központjában elmondták, hogy norma szerint húsz perc alatt a helyszínre érhettek volna a tűzoltók. A moszkvai régió vezetője elrendelte, hogy a főváros körzetében található valamennyi egészségügyi intézményben ellenőrizzék a tűzvédelmi szabályok betartását.

Oroszországban legutóbb január elején ütött ki tűz egy szentpétervári kórház kardiológiai részlegén. A balesetben ketten vesztették életüket.