Saját motorcsónakjuk gázolt át a nyaraló brit családon

Vágólapra másolva!
Egy éles irányváltás után esett ki hajójából egy hattagú család a cornwalli partvidéken. A motorcsónak körbe-körbe száguldott közöttük. Az apa és az egyik lány meghalt, a többiek maradandó sérüléseket szenvedtek.
Vágólapra másolva!

Súlyos hajóbalesetet szenvedett vasárnap egy brit család a cornwalli partvidéken Nagy-Britanniában. A hattagú család egy éles kanyarvételnél kiesett motorcsónakjából, majd a merevtestű, felfújható jármű körbe-körbe száguldva össze-vissza törte a vízbe esett utasokat. Az apa és nyolc éves lánya életét vesztette, a többieket - az anyát és három másik gyereket - súlyos, több esetben maradandó, sérülésekkel szállították kórházba - írta a Guardian brit lap.

A lap szerint a parton és a vízen sokan élvezték a jó időt a Camel folyó torkolatában fekvő Padstownál, és sok szemtanúja volt a balesetnek. Beszámolóik szerint a vízbe esett emberek sikoltoztak félelmükben, ahogy a nagy teljesítményű motorcsónak körülöttük száguld, mások arról számoltak be, hogy a baleset után horrorfilmszerűen nézett ki a helyszín.

A fékeveszetten száguldozó motorcsónakot egy másik arra járó hajós fékezte meg, azzal, hogy átugrott rá. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy a szerencsétlenül járt hajón használták-e a vészleállító zsinórt, amely a vezető kezére van kötve, hogy ha kiesik a hajóból leálljon a motor.