Az észak-koreaiak alultápláltak

Vágólapra másolva!
Az alultápláltság legfőbb oka az elégtelen fehérjebevitel egy ENSZ-jelentés szerint. Az AmeriCares segélyszervezet egészségügyi szállítmányt küld Észak-Koreába.
Vágólapra másolva!

Tízből nyolc észak-koreai család alultáplált, az ENSZ élelmezési segélyszervezete, a World Food Program (WFP)szerint. A WFP 87 észak-koreai családot vizsgált januártól márciusig. A felmérésben részt vevők 38 százaléka nem evett magas fehérjetartalmú ételt (húst, halat, tojást, babot) a megkérdezése előtti egy hétben - jelentette a Voice of America, az USA kormányának rádiója.

Egy átlagos észak-koreai család hetente körülbelül egyszer eszik húst vagy babot. A 86 megvizsgált öt év alatti gyermek 14 százalékát találták súlyosan alultápláltak a WFP munkatársai.

Az AmeriCares nevű amerikai segélyszervezet 10,5 tonna egészségügyi szállítmányt küld Észak-Koreába. A főként szappanokból, fogkefékből, antibiotikumokból, bőrgyógyászati szerekből és gyomorpanaszok enyhítésére szolgáló tablettákból álló segélyszállítmányt a többi között hat phenjani kórház kapja - jelentette a washingtoni székhelyű Szabad Ázsia Rádió.

Az AmeriCares 1997-ben az első amerikai magáncégként szállított segélyt a világtól elzárkózó kommunista államba. Tavaly évben 7 millió dollár értékű gyógyszert küldött az észak-koreai árvíz áldozatainak.