Castro éheztette és verte terhes áldozatát

Vágólapra másolva!
Egyik áldozata szerint Ariel Castro éheztette és verte. amíg el nem vetélt. A férfira nyolcmillió dolláros óvadékot szabtak ki.
Vágólapra másolva!

A clevelandi Ariel Castro addig éheztette és ütlegelte az egyik rabságban tartott nőt, amíg el nem vetélt - közölte csütörtökön az áldozat vallomására és rendőrségi forrásokra hivatkozva a CNN hírtelevízió. Michelle Knight elmondta, hogy a férfi legalább két hétig éheztette a terhes nőt, majd addig ütötte a hasát, amíg el nem veszítette magzatát.

Az 52 éves, Puerto Ricó-i születésű Ariel Castro volt iskolabusz-vezető ellen négyrendbeli emberrablás és háromrendbeli nemi erőszak miatt indítottak eljárást. A férfi egy évtizeden át tartott fogva három nőt, Amanda Berryt, Gina DeJesust és Michelle Knightot, rendszeresen bántalmazta és megerőszakolta őket. A nőknek hétfőn sikerült kiszabadulniuk. Berrynek a rabságban kislánya született. Ariel Castróra nyolcmillió dolláros óvadékot szabott ki bíróság. A nők egyike sem tett azonban terhelő vallomást Castro két fivérére, akiket hétfőn őrizetbe vettek ugyan, az ügyészség azonban bizonyíték hiányában nem emelt vádat ellenük.

A clevelandi emberrablási üggyel kapcsolatban mind több sötét részlet kerül felszínre az amerikai médiában. Amanda Berry születendő gyermekét Castro megkímélte - ő került ki élve, hatévesen a fogságból - és éppen az ötször elvetélt Knightnak parancsolta meg, hogy vezesse le a szülést.

Berry kislányát egy műanyag kádban hozta világra, hogy abban fogják fel a méhlepényt és a magzatvizet. A szülés közben azonban pánik tört ki, mert a csecsemő légzése leállt. Castro halállal fenyegette meg a bábaságban járatlan Knightot, ha az újszülött meghal.

Vizsgálat indult annak megállapítására is, hogy vajon a hatóságok lerövidíthették volna-e a három nő szenvedését. A szomszédok azt állítják, hogy az elmúlt évek során többször is rendőrt hívtak Castro házához, mert sikoltozást hallottak onnan, vagy mert meztelen nőket láttak a hátsó udvarban.

Castro szexragadozónak tartotta magát

Ariel Castro egészen 2012-ig iskolai buszsofőrként dolgozott. Tavaly azért rúgták ki, mert négy órára felügyelet nélkül hagyta a járművet. 2004 februárjában pedig hatvan napra felfüggesztették, mert véletlenül a buszon hagyott egy gyereket.

Sajtóértesülések szerint Ariel Castro több évvel ezelőtt írt egy búcsúlevelet, amelyben részletesen beszámolt arról, hogy miként és miért rabolta el a három nőt. A levélben lényegében a lányokat hibáztatta azért, mert beültek az autójába. Írt a szexfüggőségéről, a családi problémáiról és a nehéz gyerekkoráról is. "Szexragadozó vagyok. Segítségre van szükségem" - írta Ariel Castro, majd hozzátette, hogy meg akarja ölni magát, és a megtakarított pénzét az áldozataira akarja hagyni.