Eltávolították Angelina Jolie melleit

ANgelina jolie a berlini filmfesztiválon, ahol bemutatják a Vér és méz földje című filmjét
Vágólapra másolva!
Orvosai szerint nagy volt az esélye annak, hogy Angelina Jolie rákos lesz, ezért a színésznő úgy döntött, elébe megy a problémának.
Vágólapra másolva!

Angelina Jolie kettős melleltávolításnak vetette magát alá, hogy csökkentse az esélyét a mellrák kialakulásának a szervezetében. A 37 éves hollywoodi színésznő a műtét okairól cikket jelentetett meg a New York Timesban.

Forrás: AFP

Jolie orvosai úgy vélték, hogy 87 százaléka volt az esélye a mellrák, és 50 százalék a petefészekrák kialakulásának a szervezetében. "Úgy döntöttem, hogy elébe megyek a problémának, és annyira lecsökkentem a kockázatot, amennyire csak lehet" - írta a színésznő. Jolie közlése szerint a műtétek februárban kezdődtek, és április végén fejeződtek be.

Angelina Jolie anyja, Marcheline Bertrand 56 éves korában vesztette életét, miután egy évtizeden át küzdött a rákkal. A színész szerint ez is volt az egyik oka a döntésének, hogy nem akarta, hogy gyerekei hasonlóan fiatalon elveszítsék őt, vagy az unokái már ne is ismerhessék. A 37 éves színésznő szerint a műtéttel már csak 5 százalék az esélye annak, hogy mellrákja lesz.

"Úgy érzem, hogy bár nagyon erős döntést hoztam, ennek a döntésnek nincs hatása női mivoltomra. Minden nőt bátorítani szeretnék, akinek a családjában előfordult a mellrák vagy a petefészekrák, hogy vegyen igénybe orvosi segítséget, hogy utána maga dönthessen a sorsáról" - írta Jolie.

A színésznő részletesen beszámolt a műtéteiről is. Elsőként a mellbimbóját műtötték meg, majd egy nyolcórás operációval eltávolították a melleit. Kilenc héttel az operáció után pedig implantátumokat helyeztek be a színésznő melle helyére. Mint Jolie írta, az elmúlt években rengeteget fejlődött az orvostudomány ezen a téren, így az eredmény gyönyörű is lehet.

Angelina Jolie-nak három közös, és három örökbe fogadott gyereke van a színész Brad Pitt-tel, a színésznő őt is megemlíti a cikkében. "Nagyon szerencsés vagyok, hogy van társam, Brad Pitt, aki nagyon odaadó és támogató" - írja, és azt is, hogy a férje a műtétek minden percében mellette volt a klinikán.

***

Elindult a Facebook-oldalunk, ahol friss híreket és a hírekből kimaradó érdekességeket olvashat. Kövessen minket!