Magyar fiatalokra támadtak Temerinben

Vágólapra másolva!
Újabb, magyar fiatalokkal történt temerini incidensről adott hírt hétfőn késő este a VajdaságMa hírportál. A támadót előállította a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A magyar fiatalokat vasárnap hajnalban támadták meg a dél-bácskai városban. A VajdaságMa hírportál szerint a hazafelé tartó két magyar fiatal szembetalálkozott egy háromtagú szerb társasággal.

A társaság egyik tagja minden ok és magyarázat nélkül rátámadt az egyik magyar fiatalra, a húsz éves C. R.-re. Először ütlegelte a fiatalembert, majd mikor az földre került, megpróbálta összerugdosni, ám ebben társai megakadályozták. Miután a sértett feljelentést tett a rendőrségen, a támadót előállították.

Temerinben már korábban is voltak hasonló magyarverések. Januárban például egy két magyar fiatalt bántalmazott egy héttagú banda. Február 16-án Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Ivica Dacic szerb miniszterelnök, belügyminiszter megállapodott az incidensekben leginkább érintett vajdasági települések közbiztonságának megerősítéséről és az események kivizsgálásának felgyorsításáról.