Vágólapra másolva!
Raha Moharrak történelmet írt azzal, hogy első szaúdi nőként megmászta a Mount Everestet. Állítólag legalább olyan nehéz volt megszerezni a családja beleegyezését, mint meghódítani magát a heyet.
Vágólapra másolva!

Feljutott az legmagasabb csúcsra az első szaúdi nő. A 35 éves Raha Moharrak ezzel történelmet írt, ráadásul ő a legfiatalabb arab is, aki elérte a Mount Everest csúcsán.

A négyfős expedícióban ott volt az első katari és az első palesztin férfi is, aki a Mount Everest megmászására vállalkozott. A csúcsdöntés egyben jótékonysági akció is: egymillió dollárt szeretnének összegyűjteni a nepáli gyerekek oktatására.

Ha éppen nem hegyet mászik, Raha Moharrak egy dubaji egyetemen tanul. Szülőhazájában, Szaúd-Arábiában a nők jogainak a korlátozása miatt rengeteg akadályt kellett legyőznie. Állítólag legalább olyan nehéz volt megszerezni a család beleegyezését, mint magát a hegyet megmászni. Most már élvezi a rokonai támogatását. "Nem nagyon érdekel, hogy én vagyok az első, hacsak ezzel nem ösztönzök valakit arra, hogy a második legyen" - mondta Raha Moharrak.