Randimetró indul Prágában

Vágólapra másolva!
A cseh tömegközlekedési vállalat év végétől flörtölésre jelöli ki a szerelvények utolsó kocsiját. Autósokat csábítanának át az ötlettel, de hatalmas turisztikai attrakció lehet belőle.
Vágólapra másolva!

Év végétől hivatalosan is az ismerkedés helyszíne lesz a prágai metrószerelvények utolsó kocsija, arról azonban még folyik a vita, hogy minden nap, vagy csak meghatározott időszakokban adjanak-e teret a vágyaknak, ráadásul a kijelölt napszakról sem sikerült még dűlőre jutni. Filip Drápal, a prágai közlekedési vállalat szóvivője szerint mindenképpen felhívják majd az utasok figyelmét a flörtvagonra, és az ötletet logikus okfejtéssel indokolta: "Az embereknek ma már kevés lehetősége van az ismerkedésre, esetleg valamilyen rendezvényen vagy munkában lehetséges. A metróban az emberek rendszeresen olvasnak, tanulnak, zenét hallgatnak. Miért ne használhatnák ki az ismerkedésre?".

A kezdeményezés egy a sok közül, amellyel a vállalat rá akarja venni az autósokat a tömegközlekedésre, és a szingli prágaiak körében nagy sikere lehet. Máris hatalmas visszhangja van Csehországban, és a túlzott szabadossággal kapcsolatos ellenérvek mellett többségben vannak az ötlet támogatói. Néhányan bárpultot is tennének a metrókocsikba, ám elemzők szerint enélkül is hatalmas turistalátványosság lehet az elképzelésből. Az évi 600 millió utast szállító földalatti vasút lehet a világ egyik legnagyobb ismerkedőhelye, és máris nagy érdeklődés kíséri Európa más országaiban, illetve Amerikában.