Állami hotspotokon internetezhetnek a kubaiak

Vágólapra másolva!
Nyilvános internetes hotspotokon keresztül netezhetnek a kubai a kormány tervei szerint, de a drága fizetős szolgáltatást csak kevés kubai engedheti meg majd magának.
Vágólapra másolva!

Kubában azt fontolgatják, hogy a hétköznapi emberek is hozzáférést kapjanak az internethez. Természetesen nem arról van szó, hogy otthoni kábelnetet kaphat minden kubai, csak nyilvános internetpontokon lehetne használni az internetet - írja a BBC.

A tervek szerint az ország különböző pontjain 118 internetpontot létesítenek, amelyeket a kubai polgárok körülbelül 4 és fél dollárnak megfelelő helyi pénzért használhatnak majd egy órán át. A belföldi oldalakat olcsóbban lehet majd böngészni, nagyjából 60 centbe fog kerülni, az e-mailezés pedig továbbra is másfél dollárba fog kerülni.

Kubában jelenleg 20 dollár a havi átlagkereset, és a világon az egyik legalacsonyabb az internetpenetráció. A kubaiak többsége manapság csak luxushotelekben vagy az iskolákban tud netezni, de az internetezést ajánló helyek bővülésével a kormány továbbra is szigorú ellenőrzés alatt tarja a kubai netezőket. Kuba telekommunikációs cége, az Etecsa azonnal lekapcsolja azokat a felhasználókat, akik megsértik a kubai állam által előírt viselkedési és etikai szabályzatot.