Vágólapra másolva!
Erzsébet királynő férje hétfőn tölti be 92. évét. Korábban kikezdhetetlen egészségről volt híres, az elmúlt években viszont már többször is műtötték.
Vágólapra másolva!

Megoperálták pénteken Fülöp edinburghi herceget, aki a hivatalos közlés szerint kielégítő állapotban van. II. Erzsébet királynő férjén "feltáró jellegű műtétet végeztek", miután csütörtökön kórházba szállították, és a műtétet az orvosai az elmúlt időszakban végzett hasüregi vizsgálatok alapján indokoltnak tartották.

Az udvar továbbra sem közölt semmiféle érdemi információt Fülöp herceg betegségéről. A hivatalos álláspont az, hogy "előre tervezett, nem sürgősségi jellegű" beavatkozásról és kezelésről van szó.

Fülöp, aki hétfőn tölti be 92. életévét, az elmúlt napokban kétszer is törölni volt kénytelen hivatalos programjait "megfázásként" leírt, ám közelebbről hivatalosan ugyancsak nem részletezett egészségi problémák miatt. Ugyanakkor az idős herceg jelen volt a királynő megkoronázásának 60. évfordulója alkalmából a londoni Westminster-apátságban rendezett keddi hálaadó istentiszteleten, és a Buckingham-palotában csütörtök délután megrendezett hagyományos nyár eleji partin is, amelyen minden évben véletlenszerűen kiválasztott alattvalók ezreit látja vendégül a királyi család.

Az edinburghi herceg - aki korábban szinte kikezdhetetlen egészségi állapotáról volt közismert - másfél éven belül negyedszer szorul kórházi kezelésre.