Vágólapra másolva!
Öngyilkos merénylet történt vasárnap Bagdadban, legalább heten haltak meg. Az elkövető egy rendőrségi ellenőrzőpontnál robbantotta fel autóját. Músza al-Kázim imám, a síita iszlám egyik legfontosabb alakja mártírhalálának évfordulója miatt sokat gyűltek össze a napokban a robbantás helyszínéhez közel eső szentélyben.
Vágólapra másolva!

Legalább hét ember - öt rendőr és két civil - életét oltotta ki vasárnap Bagdadban egy öngyilkos merénylő. Tizenhat ember megsebesült a robbantásban.

A merénylő autójával együtt a levegőbe repítette magát egy rendőrségi ellenőrzőpontnál, a nyugati Kázimíja negyedben. A körzetben található a titkosszolgálatok egyik bázisa, valamint egy jelentős síita szentély.

A hatóságok korábban szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be, hogy megvédjék a szentélyt felkereső zarándokokat. Komolyabb támadás nem is történt a zarándoklat alatt, amelynek csúcspontja a múlt hét közepére esett.

Hívők százezrei gyűltek össze az utóbbi napokban Músza al-Kázim imám, a síita iszlám egyik legfontosabb alakja mártírhalálának évfordulóján. Ő a hetedik a tizenkét imám közül, akiket a "tizenkettesek" néven ismert irányzatban különleges tisztelet övez, őket ismerik el ugyanis Mohamed próféta jogos utódainak a síiták.