Csempészett oroszlánokat talált a bangkoki rendőrség

Vágólapra másolva!
Bangkokban egy razzia során 14 rendkívül ritka fehér oroszlánra és más védett állatfajok példányaira bukkant a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Védett állatok százait, köztük ritka fehér oroszlánokat is találtak egy rendőrségi razzia során egy bangkoki raktárban. A hatóságok hétfői közlése szerint 14 afrikai fehér oroszlánt, madarakat, szurikátákat, teknősöket, pávákat, csuklyásmajmokat, valamint egyéb tengerentúli és thaiföldi állatokat találtak. A rendőrség letartóztatta a vadakat birtokló állatbolt-tulajdonost, akit vadon élő állatok és tetemek birtoklásával vádolnak, így akár négy év börtönre és negyvenezer baht (295 ezer forint) pénzbüntetésre számíthat.

A férfi állítása szerint az oroszlánokat legálisan szállították be Afrikából, és arra vártak, hogy elhelyezzék őket egy állatkertben az ország északkeleti részén. Azt nem tudta megmagyarázni, miért csak 14 oroszlán maradt a raktárban, amikor a dokumentumok szerint tizenhatot importált. Az oroszlánokkal való kereskedelem az egész világon tilos, de az őrizetbe vett férfit korábban is büntették már vadállatokkal való kereskedés miatt.

Thaiföld a védett állatok nemzetközi feketepiacának központja, az Afrikából származó állatokat Kínába vagy Vietnamba szállítják hajón, ahol ínyencfalatnak számítanak, illetve egyes testrészeik csodatévő orvosságnak.