Nem tudják megállítani a brazil tüntetőket

Vágólapra másolva!
Hiába táncolt vissza Rio de Janeiro és Sao Paulo vezetése a jegyáremeléstől, a tüntetések nem maradtak abba.
Vágólapra másolva!

Hiába vonták vissza a közlekedési jegyek emeléséről szóló döntést Sao Paulóban és Rio de Janeiróban, ezzel sem sikerült csillapítani a hetek óta tartó tüntetéseket - írja a BBC. A szerdai döntés után Sao Paulóban és Brazíliavárosban is utcára vonultak tüntetni, több utcát elbarikádoztak, és összecsaptak a rendőrökkel.

Tüntetők a brazíliai Niteróiban. Forrás: AFP/Tasso Marcelo

Több tüntető is azt mondta a BBC szerint, hogy a kormány döntése ellenére továbbra is tüntetni fognak, ugyanis a legnagyobb problémájuk az, hogy hiába fizetnek rengeteg adót, a közszolgáltatások nagyon rossz színvonalúak, mérgesek a korrupció miatt, és nem értenek egyet azzal, hogy ilyen sok pénzt költsenek a focivébére. Brazilok véleményéről itt olvashat bővebben.

A BBC szerint Sao Paulóban több százezres tüntetésekre számítanak. A riói és a Sao Pauló-i polgármester is azt mondta, hogy az alacsonyabb jegyárak miatt más befektetésektől kell megvonniuk a pénzt. Több más városban, például Cuiabában, Recifében és Joao Pessoában már korábban bejelentették, hogy mégsem emelik a jegyárakat.

Rendőrök Niteróiban. Braziliában napok óta tüntetnek a 2014-es labdarúgó vb túlzottan magas költségei, a tömegközlekedési tarifaemelés és más társadalmi igazságtalanságok ellen. Forrás: AFP/Tasso Marcelo