Injekciós tűvel mérgezett meg nőket

Vágólapra másolva!
A kínai férfi legalább két nőt mérgezett meg atropinnal. Az atropin hallucinációkat okozhat, és halálos is lehet.
Vágólapra másolva!

Legalább két nőbe fecskendezett mérgező hatású gyógyszert egy férfi Sanghajban, végül elfogták a rendőrök - adta hírül kedden a Shanghai Daily című napilap.

Az újság értesülései szerint a 30 éves, Hunan tartománybeli férfi június végén és július elején környékezte meg áldozatait. A feltételezhetően találomra kiválasztott nőkkel az utcán beszélgetést kezdeményezett, majd megszúrta őket egy mérgező hatású, potenciálisan halálos hatású atropint tartalmazó fecskendővel. Az atropin kis adagban pupillatágulást és csökkent váladéktermelést, nagyobb adagban pedig hallucinációt okoz, mérgezés esetén légzési és szívműködési problémákhoz, halálhoz vezethet.

Eddig két eset került nyilvánosságra, a szúrást egyik áldozat sem vette észre. A nők a beszélgetés után rövid időn belül hirtelen rosszullétre panaszkodtak, és a kórházban derült fény a történtekre.

Az elkövető kilétét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra, és további részleteket sem árultak el. A Shanghai Daily úgy értesült, hogy a férfit a hét végén vették őrizetbe a Sanghajtól délre, Kuangtung (Kanton)tartományban lévő Fosan városában.