Felépülnek a miniszterelnöki konvoj balesetében megsérült magyarok

Vágólapra másolva!
Egyik sérült élete sincs veszélyben azok közül, akiket azután vittek kórházba, hogy a magyar kormányfő Tusnádfürdőre tartó konvojának egyik autójába belehajtott egy szabálytalanul előző sofőr. A sérülteket budapesti és marosvásárhelyi kórházakban ápolják, a szabálytalankodó meghalt.
Vágólapra másolva!

Budapesti és marosvásárhelyi kórházakban ápolják annak a balesetnek a magyar sérültjeit, amely a miniszterelnököt szállító konvoj egyik autójával történt péntek délután Erdélyben - közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. "Egyik sérült élete sincs veszélyben, jó reményeink vannak teljes felépülésükre."

A konvoj egyik autóját pénteken érte baleset a romániai Maros megyében. A járműben a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott.

A magyar főkonzulátus szabályosan közlekedő járművének egy szembejövő sávból áthajtó gépkocsi ütközött, amelynek vezetője szabálytalanul akart előzni. A balesetet okozó sofőr életét vesztette.

A román rendőrség szerint egyik jármű sem volt része a magyar miniszterelnök konvojának. Havasi Bertalan, a magyar kormányfő sajtófőnöke ugyanakkor azt mondta MTI-nek, hogy fenntartja korábbi nyilatkozatát, miszerint a baleset a miniszterelnöki konvoj egyik autóját érintette.

A miniszterelnöki konvoj Tusnádfürdő felé tartott, amikor az ütközés történt, az Orbán Viktort szállító autó nem volt érintett a balesetben.