Már a hadsereg sincs biztonságban a mexikói bűnbandáktól

Vágólapra másolva!
Mexikó Michoacan államában ismeretlen fegyveresek megölték a haditengerészet egyik parancsnokát. Ebben az államban a haditengerészet is bekapcsolódott a drogbandák elleni harcba.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen fegyveres orvtámadásában meghalt a mexikói haditengerészet egyik magas rangú parancsnoka, Carlos Miguel Salazar altengernagy.

A helyi média szerint a bűneset helyi idő szerint vasárnap történt a nyugat-mexikói Michoacan államban, ahol az utóbbi időben a drogbandák harca miatt erősen romlott a biztonsági helyzet.

Salazar altengernagy és kísérete Mexikóvárosból tartott Jaliscóba. Egy, a fuvarozók által rendezett tüntetés miatt a katonai parancsnokot, a feleségét és az altengernagyot kísérő tisztet szállító gépkocsinak le kellett térnie az országútról egy mellékútra. Churintzio városánál ismeretlen fegyvereset tüzet nyitottak rá. A támadásban Salazar és a másik katonatiszt meghalt, az altengernagy felesége és sofőrje megsebesült.

Hírügynökségek szerint Salazar valószínűleg a legmagasabb rangú katonai parancsnok, akit megöltek Mexikóban azóta, hogy 2006-ban a kormány háborút hirdetett a drogkartellek ellen. A támadás indítéka egyelőre nem ismert. Michoacan államban a haditengerészet is bekapcsolódott a drogbandák elleni harcba, de nem olyan nagy létszámban, mint a szárazföldi erők vagy a rendőrség.