Frontálisan ütközött két vonat Svájcban

Vágólapra másolva!
Összeütközött két vonat Svájc nyugati részén. A balesetnek eddig több mint 35 sérültje van, közülük öt súlyos. Az egyik mozdonyvezető életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Frontálisan összeütközött két személyvonat hétfő este Svájcban, Vaud kantonban, Granges-pres-Marnand település közelében.A baleset este hét óra tájban történt. Az egyik vonat Lausanne-ba tartott, a másik pedig Lausanne-ból érkezett.

A vonatbaleset helyszíne a nyugat-svájci Granges-pres-Marnand-ban Forrás: MTI/AP/Keystone/Laurent Gillieron

A szerencsétlenségben legkevesebb 35 ember sérült meg, a hajnali jelentések szerint közülük 5 állapota válságos. Az egyik mozdonyvezető meghalt.

A mentőosztagok órákon keresztül igyekeztek kiszabadítani a roncsok közé rekedt egyik mozdonyvezetőt, de már csak a holttestet találták meg.

A baleset akkor következett be, amikor az egyik vonat éppen elhagyta az állomást, a másik pedig ugyanarra a vágányra megérkezett. A katasztrófa oka egyelőre nem ismeretes, nem tudni, hogy a két személyvonat miként került ugyanarra a vágányra.

A rendőrök mellett tűzoltók és mentők érkeztek a helyszínre, a mentésben egy helikopter is részt vesz. A vasúti forgalmat leállították az adott vonal egy részén: ez a vonal Palézieux és Payerne városokat köti össze.

Az öt súlyos sérültet egy lausanne-i klinikára, illetve a payerne-i kórházba szállították.