Az USA meghosszabbítja közel-keleti nagykövetségeinek zárva tartását

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok meghosszabbította jövő szombatig néhány közel-keleti nagykövetségének és konzulátusának zárva tartását azok közül, amelyeket vasárnapra bezártak az al-Kaida terrorszervezet támadásaitól tartva.
Vágólapra másolva!

A lépésre nem valamilyen új fenyegetés okozta rendkívüli helyzet miatt kerül sor, hanem elővigyázatosságból - tette hozzá vasárnapi közleményében a külügyi tárca. Továbbra is zárva tartanak az amerikai nagykövetségek és konzulátusok egyebek közt Abu-Dzabiban, Ammánban, Kairóban, Rijádban, Dohában, Dubajban, Kuvaitban, Tripoliban és Kartúmban.

Más, vasárnapra bezárt amerikai diplomáciai képviseletek - például Dakkában, Algírban Kabulban, Mazari-Sarifban, Bagdadban vagy Bászrában - hétfőn újra megnyitnak. Az Egyesült Államok pénteken világszerte biztonsági figyelmeztetést adott ki, amelyben az al-Kaida fenyegető terrortámadásaira hívta fel az amerikai állampolgárok figyelmét, különösen a Közel-Keleten és Észak-Afrikában. Washington nyomán szombaton több más nyugati ország is hasonló biztonsági figyelmeztetést adott ki.