Egymillió eurós vérdíj a cannes-i ékszerrablóra

Vágólapra másolva!
Egy fegyveres százmillió euró értékben zsákmányolt ékszereket egy luxushotelben. Ez volt minden idők legnagyobb ékszerrablása.
Vágólapra másolva!

Egymillió eurót (csaknem 300 millió forintot) ajánl föl a Lloyd's biztosító annak, aki segít a nyomára bukkanni annak a több mint százmillió euró (csaknem 30 milliárd forint) értékű ékszernek, amelyet július 28-án raboltak el a cannes-i Carlton luxusszállodából - értesült kedden az AFP francia hírügynökség. A felajánlás szerdán jelenik meg három francia napilapban.

Július 28-án egy fegyveres férfi 72 ékszert rabolt el - egyebek között gyűrűket és gyémánt nyakékeket, köztük 34 különleges darabot - a francia Riviéra egyik leghíresebb szállodájából. Az ékszereket az izraeli Leviev ékszerház kiállításáról vitték el.

A különleges darabok egyenként több millió dollárt (több százmillió forintot) érnek. Ezekre kötöttek biztosítást, de a többi ékszerre - amelyek értéke egyenként 20-40 ezer euró (6-12 millió forint) - nem.
A Carltonban történt rablás minden idők legnagyobb értékű ékszerrablása volt.

Ezt megelőzően a legnagyobb értékű ékszerlopás Franciaországban 2008-ban történt, amikor a párizsi Harry Winston ékszerészetből három férfi 85 millió euró (25 milliárd forint) értékű ékszert rabolt el. A rendőrségnek akkor fél éven belül sikerült visszaszereznie a zsákmány 80 százalékát.