Vágólapra másolva!
Az óriáskígyó még hétfőn fojtott meg alvás közben egy 5 és egy 7 éves kisfiút. A természetvédelmi hivatal szerint engedély nélkül tartották a lakásban.
Vágólapra másolva!

A rendőrség utasítására elaltatták kedden azt a több mint négyméteres afrikai pitont, amely hétfőn álmában megfojtott két kisfiút a kelet-kanadai Campbellton városában - közölte a rendőrség. A Barthe testvérek halála ügyében bűnügyi eljárást indítottak.

Az 5 és 7 éves Noah és Connor vasárnap egy első emeleti lakásban vendégeskedtek a barátjuknál, akinek édesapja a lakás alatt lévő Reptile Ocean elnevezésű állatkereskedés tulajdonosa. A nyomozás eddigi megállapításai szerint azonban a halálukat okozó 45 kilós óriáskígyó nem az állatkereskedésből szökött ki, ahogy azt eredetileg feltételezték.

Az Afrikából származó északi sziklapitont a tulajdonos Jean-Claude Savoie tíz éve már a lakás egyik helyiségében tartotta, egy plafonig érő terráriumban. A hatalmas csúszómászó a mennyezet egy kis nyílásán át juthatott be a szellőzőrendszerbe, s azon keresztül csúszott át vendégszobába, ahol hangtalanul megfojtotta az ott alvó testvéreket.

Barátjuk egy másik szobában aludt és sértetlen maradt. A kisfiúk holttestére legnagyobb rémületére a házigazda bukkant rá reggel, befogta a pitont és ő hívta ki a rendőrséget. A férfi ezt maga is elmondta a kanadai Global News televíziónak.

A tartományi természetvédelmi hivatal szerint a pitont engedély nélkül tartották a lakásban.