Benjámin Netanjahunak sérvműtétje volt

Vágólapra másolva!
Az izraeli miniszterelnök szombat este erős fájdalmakra panaszkodott, éjszaka kórházba szállították, és azonnal megműtötték. A vasárnapra összehívott kormányülést elhalasztották.
Vágólapra másolva!

Sikeres sérvműtéten esett át vasárnapra virradóra Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő. A miniszterelnöki hivatal közleménye szerint a jeruzsálemi Hadasszah Ein Kerem kórházban műtötték meg, a beavatkozás sikeres volt, és mintegy egy órán át tartott. A 63 éves politikust várhatóan vasárnap délután engedik ki a kórházból.

A miniszterelnöki hivatal szombat késő este tájékoztatott arról, hogy Benjámin Netanjahu erős hastáji fájdalmakra panaszkodott, és személyes orvosa sérvet állapított meg. Netanjahut az éjszaka kórházba szállították, és vizsgálatok után az orvosok úgy döntöttek, hogy azonnal megműtik.

Az operáció miatt elhalasztották a vasárnapra összehívott kormányülést, amelynek napirendjén a palesztin foglyok elengedése szerepelt a múlt hónapban újrakezdődött izraeli-palesztin párbeszédhez kapcsolódóan. A miniszterelnöki hivatal szerint azonban az amnesztia kérdésével foglalkozó miniszteri bizottság összeül Móse Jaalon védelmi miniszter elnökletével. Az izraeli-palesztin béketárgyalások második fordulóját szerdán tartják meg Jeruzsálemben.