Fegyvere mentette meg a tilosban szexelő rendőr állását

Vágólapra másolva!
2010-ben kirúgták, de most visszavették az állományba azt a brit rendőrt, aki szolgálat közben szexelt egy férjes asszonnyal. A szolgálati fegyvere ugyanis akkor is a keze ügyében volt, és riasztás esetén akcióba tudott volna lépni.
Vágólapra másolva!

Visszavette állásába a rendőrség Nagy-Britanniában azt a rendőrt, aki szolgálati időben szeretkezett, és ezért menesztették közvetlen felettesei. Az indoklás szerint a rendőr nem lépett ki a nadrágjából, és szolgálati fegyverét szükség esetén bármikor megragadhatta volna.

A pásztorórázó rendőr, a 36 éves Shaun Jenkins természetesen szolgálat közben múlatta az időt egy férjes asszonnyal a saját otthonában, miközben társa kint várt a járőrautóban. A feleség férje tudomást szerzett a dologról, és bosszúból feljelentette a rendőrt feletteseinél, akik elbocsátották Jenkinst. A rendőr azonban fellebbezett a döntés ellen, és nyert.

A visszavételét elrendelő hivatalos rendőrségi jelentés hangsúlyozta, hogy Jenkins töltött oldalfegyvere akkor is a nadrágjához volt csatolva, amikor azt ő bokáig letolta, és hogy a rendőr szex közben is állandóan figyelte rádió-adóvevőjét, hogy riasztás esetén azonnal akcióképes lehessen. A pásztoróra még 2010-ben történt. Jenkins egyébként afférja előtt számos kitüntetést kapott bátorsága elismeréseként - adta hírül a The Daily Mirror című brit lap.